Ambulatorul de specialitate

Ambulatorul de specialitate

Ambulatoriul Spialului de Pneumoftiziologie are doua componente, unul care contine dispensarul TB, care se ocupa de pacientii cu tuberculoza si celelalte cabinetele de consultatii pentru celelalte afectiuni, cabinetele de pneumologie. In dispensarul TB sunt doua cabinete pentru adulti si unul pentru copii. In pneumologie la fel, doua cabinete pentru adulti si unul pentru copii. De asemenea, exista si chirurgia toracica.

In medie, in decursul unei zile se prezinta In ambulator circa 100-150 de pacienti in total, cu vârf in sezonul rece. Cei mai multi sunt din zona Baii Mari si din zona Targului Lapus. Vin si pacienti din judetul Satu Mare, 3-4 pe zi, si la fel din judetul Salaj, 1-2 pe saptamâna. La pediatrie sunt vreo 40 de consultatii minim pe zi, si aici vin intotdeauna din tot judetul, plus judetele limitrofe.

La dispensarul TBC, sunt arondati cam 250.000 si se ocupa cu diagnosticul bolnavilor de tuberculoza,si tratamentul acestora. Pentru pacientii din oras, se prezinta la dispensar sa-si ridice tratamentul, pentru ceilalti se vac vizite la domiciliu pentru a le duce tratamentul.

Exista si o asistenta sociala care le rezolva toate problemele, de exemplu ca nu au acte, ca nu au ajutor social etc.

 

Dr. Dragos Madalina , medic primar pneumolog- coordonator subprogram TBC, medic coordonator Ambulatoriu