Sectia de chirurgie toracica

Sectia de chirurgie toracica

 

Sectia de chirurgie toracica din acest spital este o sectie de traditie, infiintata odata cu spitalul. A fost o sectie bine construita, bine gandita, bine integrata in circuitul medical, in sensul ca aici s-a dorit intotdeauna sa se faca medicina integrata, un termen care apare in sanatate de mai multi ani. Aici s-a gandit din start asa, adica pacientul cu patologie pulmonara se prezinta in ambulatoriul spitalului si indiferent de vârsta, de patologia pe care o are, gaseste toate serviciile medicale pentru tratamentul si pentru diagnosticul aparatului respirator.

Personalul este format prin traditie, generatie dupa generatie au crescut lânga cei cu experienta.

Dupa ultima reorganizare, in urma cu 45 de ani avea 50 de paturi, 3 medici si un anestezist dedicat, acum s-a ajuns la un compartiment de chirurgie toracica, de 10 paturi, care lucreaza prin specificul chirurgical in strânsa legatura cu compartimentul de Terapie Intensiva - 15 paturi pe care se misca pacientul cu patologie chirurgicala. Ceea ce este modern este ca tehnicile de diagnostic in primul rând scurteaza foarte mult durata de spitalizare, cu un rulaj mai mare al pacientilor. In decursul ultimilor 10 ani s-au imbunatatit foarte mult dotarile, cele din sala de operatie sunt de clinica universitara.

Odata cu achizitia toracoscopului care permite proceduri de diagnostic, pentru ca procedurile de tratament din chirurgia toracoscopica sunt ingreunate foarte mult de costurile mari ale dispozitivelor cum ar fi aparatele de structura endotoracica care ajung la câteva zeci de milioane de lei si ar trebui sustinute din costurile pacientului, pentru ca nu se deconteaza de catre CAS.

Spitalul este  printre putinele spitale din România care are un astfel de compartiment

 

Sef Sectie: Dr. Bota Gheorghe , medic primar chirurg, medic coordonator chirurgie toracica, ATI

Dr. Petrut Giuliano, medic primar chirurg