Sectia pneumoftizio-pediatrie

Sectia pneumoftizio-pediatrie

Sectia pneumoftizio-pediatrie este o sectie care asigura asistenta medicala in ceea ce priveste problemele de pneumologie cronica pentru copiii din judetul Maramures si judetele arondate, in special Satu Mare, si o parte din Salaj. Are un compartiment de fiziopediatrie, care se adreseaza copiilor cu TBC, de 10 paturi, si un compartiment de pneumologie de 14 paturi.

Adresabilitatea in serviciul sectiei este foarte mare, sectia este insuficienta ca numar de paturi, atât ca TBC, si din pacate sunt multe cazuri de tuberculoza la copiii in ultimul timp si cazuri care ridica probleme epidemiologice, de contagiozitate, care necesita izolarea si tratamentul in aceasta sectie. De asemenea, la pneumologie.

In principal are o dotare corespunzatoare in ceea ce priveste aparatura, este un aspect legat de umanizarea actului medical, vizând crearea unui confort psihic si a unei atmosfere apropiate de cea de acasa.

Exista o gradinita in care copiii de la Tuberculoza invata poezii, deseneaza, exista camera de joaca, care schimba efectiv comportamentul copiilor internati. Sunt copiii multi, tratamentul lor se incepe in sectie si se continua in ambulatoriu. Copilul necesita o atentie deosebita atât in ceea ce priveste starea de sanatate, dar si confortul psihic al familiei

 

Sef Sectie: Dr. Nechita Erica , medic primar pneumolog pediatric, medic coordonator pneumologie copii