Recuperare medicala respiratorie

Recuperare medicala respiratorie

 

 

 

COMPARTIMENTUL DE RECUPERARE MEDICALA RESPIRATORIE

DISPUNE DE 15 PATURI ( 7 saloane a cate 2 paturi, 1 salon cu 1 pat )

Medic coordonator compartiment – DR. DRAGOS MADALINA

 

 

Recuperarea respiratorie reprezinta o interventie comprehensiva, multidisciplinara si bazata pe dovezi la pacientii cu boli respiratorii cronice care sunt simptomatici si prezinta frecvente limitari ale activitatii zilnice.

 

Integrata in tratamentul individualizat al pacientului, reabilitarea pulmonara are rolul de a reduce simptomele, de a ameliora statusul functional, de a creste participarea si de a scadea costurile legate de asistenta medicala prin stabilizarea sau inversarea simptomelor manifestarilor sistemice ale bolii.

 

Echipa multidisciplinara este formata din : medici pneumologi, kinetoterapeut, psiholog, nutritionist, asistente medicale.

 

Pacientii internati in compartimentul de Recuperare Medicala Respiratorie au acces la o baza de recuperare moderna, unde sub indrumare si monitorizare atenta a echipei multidisciplinare isi efectueaza zilnic antrenamentul de recuperare respiratorie prin exercitii fizice dozate, adaptate individual , in functie de gradul de toleranta la efort al fiecarui pacient.